Grilepoliție.ro

Cum sa alegi intre Scolile de Politie si Academia de Politie?

Siguri te intrebi care ar fi cea mai buna solutie intre Scolile de Politie sau Academia de Politie si cum sa iei decizia potrivita legat de alegerea drumului tau, in fond, este viitorul tau si depinde foarte mult de aceasta alegere.

Dorim sa iti fim alaturi, de aceea iti vom arata cateva aspecte despre Scolile de Politie si Academia de Politie.  Speram ca prin aceste randuri sa iti creezi o imagine mai clara si sa te motivam spre atingerea visului tau.

Prima mare diferenta intre Scolile de Politie si Academia de Politie

In Romania, exista:

2 Scoli de Politie, Scoala de poltie “Vasile Lascar” Campina si Scoala de Politie “Septimiu Muresan” Cluj-Napoca
2 Scoli de Jandarmi, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni si Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica ” Dragasani,
o scoala de Politie de Frontiera la Oradea
o scoala de agenti de penitenciare la Tg.Ocna

Toate aceste scoli sunt incadrate ca fiind scoli postliceale iar durata lor este de 1 an.

In schimb, Academia de Politie, are in componenta sa toate aceste specializari, la nivel de invatamant superior, pe o durata de 3 ani, cu finalizarea acestora cu diploma de licenta.

O asemanarea ar fi faptul ca la toate institutiile de invatamant se aplica programul de cazarma.

Ce inseamna asta?

instutia la care ai fost admis iti va oferi cazare si mancare dar tu trebuie sa respecti regulamentul intern, asta presupun respectarea unui program, trezitul si “stingerea” se fac la ore fixe si fiecare elev are de indeplinit indatoriri, in mare parte ingrijirea unui “ sector”.

Nu te speria, este ca si cum ai face curatenie in camera ta, aceste lucruri te pot ajuta pe viitor, in viata personala, si iti pot crea o disciplina benefica in aceasta cariera.

O alta diferenta majora este timpul si nivelul de pregatire necesar pentru a fi admis

Aici depinde foarte mult de tine si de idealuri pe care vrei sa le urmezi in cariera sau chiar in viata. Academia de Politie necesita un mai mare efort din partea ta, exigentele si nivelul cerut sunt mai ridicate, iar durata studiilor este ceva mai mare, insa daca vrei sa devii ofiter merita in mod categoric efortul. Posibilitate avansarii si perspectivele carierei tale pot fi ceva mai ridicate dupa ce ai absolvit Academia de Politie.

Pe partea cealalta, Scoala de agenti/Subofiteri poate fi mai potrivit pentru tine in cazul in care vrei un examen ceva mai usor, o durata a studiilor mai scurta si o incadrare mai rapida. Totusi, poti avea oportunitatea de a ajunge ofiter in cursul carierei prin examenele din sursa interna, aceste examene necestia un efort mai mare. Este necesara diploma de licenta si promovarea examenului scris, din materia specifica postului, de multe ori nu putina.

Acum ramane doar ca tu sa iti faci ordine in ganduri, raspunsurile la intrebari sunt in interiorul tau. Gandeste-te bine la situatia ta actuala, la viitorul apropiat si cel indepartat, cantareste bine si alege cu sufletul si mintea. Orice alegere ai face, noi iti suntem alaturi si dorim sa te ajutam in acest drum al tau.

Speram ca te-am ajutat si ca ti-am fost de folos! Iti dorim o pregatire serioasa si o admitere usoara!

Echipa Grilepolitie.ro

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook

FAQ