Grilepoliție.ro

Admiterea la Scolile de Politie 2022 a fost anuntata

Admiterea la Scolile de Politie 2022 a fost oficial anuntata

Admiterea la Scolile de Politie 2022 va avea loc  in perioada  7 martie – 27 mai 2022 . In total, in aceasta sesiune au fost repartizate 2880 de locuri pentru viitori elevi. Locurile au fost distibuite astfel

  • Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – 1.340 de locuri
  • Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – 300 de locuri
  • Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – 240 de locuri
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – 350 de locuri
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – 350 de locuri,
  • Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – 300 de locuri.

Admiterea la Scolile de Politie 2022 va avea loc in mai multe etape.

Prima etapa, cea a depuneri dosarului va avea loc incepand cu data de 7 martie până la data de 18 martie. In aceasta perioada, candidatii pot depune cererea tip exclusiv online, inclusiv sambata si duminica, in functie de optiunea aleasa și în funcție de domiciliul sau reședința înscris/ă pe cartea de identitate. Structurile de resurse umane din cadrul inspectoratelor județene vor fi considerate unitatile de recrutare. În cazul candidaților care optează pentru locurile Poliţiei de Frontieră şi nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat, aceștia se pot adresa structurilor de resurse umane din unităţile subordonate Inspectoratului General al Poliţiei Române, potrivit domiciliului sau reşedinţei înscris/ă în cartea de identitate.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun toate documentele solicitate până la data de 27 martie 2022

Evaluarea psihologică . Candidați vor susține cel târziu până la data de 22 martie 2022, conform planificării realizate de către persoanele responsabile.

Urmează proba de evaluare a performanței fizice, evaluarea cunoștințelor și examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite. Pentru evaluare fizica iti sugeram sa te pregatesti din timp cu cateva ore de alergat, poate chiar si mers la sala, si in mod sigur ar trebui sa parcurgi traseul aplicativ macar o data, nu vrei sa te incuri din cauza emotilor. Pentru proba scrisa, speram ca ai inceput din timp pregatirea pentru admitere. De asemenea, iti sugeram ca in aceasta perioada sa exersezi cat mai multe grile, o metoda perfecta pentru tine ar fi platforma Grilepolitie.ro care iti ofera peste 4500+ de grile pe care le poti accesa de pe telefonul si laptopul tau in mod rapid si eficient.

Proba de evaluare a performanței fizice se va derula în perioada 31 martie – 06 aprilie 2022, candidații fiind repartizați pe 7 centre zonale, indiferent de școala pentru care candidează.

Iata aici lista cu centrele zonale ,planificarea și afișarea pe site-ul oficial se realizează de către centrul zonal.

Proba de evaluare a cunoștințelorare loc în data de 09 aprilie 2022, la unitățile de recrutare. Nu ramane decat sa exersati cat mai multe grile,  mai este destul timp, profita de el.

O noutate, incepand cu aceasta sesiune, este modul de organizare a probelor scrise pentru Admiterea la Scolile de Politie 2022.

Proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă, care va cuprinde, subiecte de limba română – în proporție de 40%, subiecte de limbă străină – în proporție de 15%, subiecte din legislația specifică MAI, precum și a instituțiilor politice ale statului – în proporție de 20%, subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raționamentului logic –  în proporție de 15%, iar punctajul din oficiu reprezintă 10 % din nota maximă.

Dupa promovarea examenelor, in functie de media obtinuta, va avea loc examinarea medicală care se realizează în perioada 18 aprilie – 20 mai 2022. Unitățile de învățământ postează pe site-ul oficial, la finalul fiecărei zile, situația candidaților care au finalizat examinarea medicală, succesiv, până la completarea numărului de locuri scoase la concursul de admitere. Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale la admiterea la scolile de politie 2022  vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare la sediul unităților de învățământ și prin postare pe site-urile oficiale ale acestora, până la data de 27 mai 2022.

Tot ce ramane de facut este sa parcurgeti pasii necesari, sa exersati cat mai mult si sa aveti incredere in voi. Echipa Grilepolitie.ro este alaturi de voi si doreste sa va ureze mult succes si cat mai multa bafta!

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook

FAQ